Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Wij zijn in het bezit van het vakbekwaamheidsdiploma Besluit Houders van Dieren – honden en katten en zijn aangesloten bij de Nederlandse Rasvereniging Dutch Cane Corso Association D.C.C.A. 

Sinds enige jaren zijn wij verknocht aan de Cane Corso. Een gezonde en ras-typische Cane Corso is ons uitgangspunt. We fokken daarom uitsluitend volgens de gestelde regels en eisen van de Rasvereniging en de Raad van Beheer. Dit houdt onder andere in dat de honden altijd, voor ze een nest krijgen, gecontroleerd worden op HD en ED. Dat we gebonden zijn aan leeftijdsgrenzen van de ouderhonden, dat we ons moeten houden aan het aantal maximum nesten en de verplichte periode tussen 2 opeenvolgende nesten. Onze pups verlaten het nest altijd pas vanaf 8 weken, nadat ze gechipt zijn door de Raad van Beheer en gecontroleerd en gevaccineerd zijn door een dierenarts. Onze pups verhuizen met een koopcontract en informatiemap. In deze map is alle informatie zoals opvoeding van een pup, rasstandaard, benchtraining, beweging en nog veel meer zaken opgenomen die je kan helpen bij het opvoeden van een pup. Daarnaast willen we nog eens extra benadrukken dat het niet onverstandig is om een verzekering voor de hond af te sluiten. Dierenartskosten voor een grote hond kunnen namelijk hoog oplopen. 

Het karakter van de honden is minstens zo belangrijk! Onze pups worden daarom altijd in huis geboren en grootgebracht. Hierbij proberen we ze zoveel mogelijk prikkels mee te geven die in hun verdere leven van belang zijn. Zo komen onze pups in aanraking met kinderen, andere honden, paarden, huiselijke geluiden en bezoek. Op deze manier leggen we de basis voor een sociale huishond, die uitstekend kan functioneren in de maatschappij waar u als eventuele nieuwe eigenaar wel op moet voortborduren natuurlijk!

Ook het uiterlijk van de Cane Corso mag niet vergeten worden. We proberen zoveel mogelijk de ras-typische uiterlijke kenmerken van de Cane Corso terug te laten komen in onze honden. Wij importeren daarom regelmatig pups/volwassen honden vanuit de oude Italiaanse bloedlijnen. Onze honden winnen regelmatig op shows en meerdere honden zijn in het bezit van een Nederlandse kampioenstitel. Mijn dochter doet de handling met de honden. Hiervoor gaat zij regelmatig naar ringtraining. Ziet u ook graag uw hond een keer op een show lopen en wilt u dit zelf niet doen dan kan zij uw hond voorbrengen. Sommige fokkers vinden het onzin om af en toe eens naar show te gaan om hun honden te laten keuren. Wij vinden dit wel belangrijk aangezien je hiermee ook een stuk kennelblindheid kan voorkomen. Door regelmatig met je hond te showen leer je ook veel meer van de rasstandaard.

We zien het als onze taak om voor de pups een passend nieuw huis te vinden, we adviseren graag in de match op basis van karakter van de pups. We vinden het prettig om vooraf kennis te maken. Voor een kennismaking met onze Cane Corso’s kunt u het beste telefonisch een afspraak maken.

Door onze liefde voor de Cane Corso is het idee, samen met een aantal andere fokkers ontstaan om de DCCA Dutch Cane Corso Association op te richten. De DCCA is, na maanden voorbereiding, in februari 2019 officieel opgericht. De vereniging telt ruim 80 leden. Het bestuur en de commissies bestaan uit hele enthousiaste mensen die zich graag inzetten voor de gezondheid en het fokbeleid van de Cane Corso. Sinds januari 2020 zijn wij als vereniging aangesloten bij de Raad van Beheer. Dit maakt ons de jongste Cane Corso vereniging van Nederland. Ik ben secretaris van de vereniging en doe dit werk met heel veel plezier.

~ Sandra Vork ~

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.